zaterdag 13 juli 2013

TV Zender wordt epische poets gebakken

De lokale Amerikaanse tv-zender KTVU dacht afgelopen vrijdag een primeur te hebben toen alle vier de namen werden gepresenteerd van de piloten aan boord van een vorige week in San Francisco gecrashte Boeing.

Zonder met haar ogen te knipperen las de nieuwslezeres de namen af: Sum Ting Wong, Wi Tu Lo, Ho Lee Fuk en Bang Ding Ow.

Pas naderhand kwam de zender erachter het slachtoffer te zijn geworden van een grap. Achter elkaar uitgesproken vertellen de woorden weliswaar het verhaal van de rampzalige landing, maar met de namen van de piloten van de Zuid-Koreaanse luchtvaartmaatschappij Asiana hebben ze niets van doen. Die waren bovendien al veel eerder vrijgegeven.KTVU bood al snel zijn excuses aan (zie de video hieronder). De zender verschool zich daarbij achter een bevestiging van de Amerikaanse transportongevallenraad NTSB. Die plaatste daarop een bericht op zijn website waarin stond dat de bevestiging afkomstig was van een stagiair die zijn boekje ver te buiten was gegaan. 'We zullen gepaste actie ondernemen om er zeker van te zijn dat zo'n ernstige fout niet nog eens wordt gemaakt.'

0 comments:

PowNed Nieuws

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More