Afghaanse defensietolk Abdul Ghafoor Ahmadzai wordt alsnog Nederland uitgezet



De Afghaanse defensietolk Abdul Ghafoor Ahmadzai wordt alsnog door Nederland uitgezet. “Het enkele feit dat iemand (…) voor een Nederlandse missie heeft gewerkt, is onvoldoende om de verantwoordelijkheid voor de behandeling van een asielaanvraag over te nemen”, schrijft staatssecretaris Fred Teeven (Immigratie, VVD) vanochtend aan de Tweede Kamer. Ahmadzai vroeg eerder asiel aan in Noorwegen.

De tolk deed vorige maand zijn verhaal in NRC Handelsblad. De 31-jarige Afghaan werkte jaren voor de legers van Nederland en de Verenigde Staten in Afghanistan. Hij vluchtte in 2010 nadat zijn broer werd vermoord en hij zelf werd bedreigd. Nadat zijn asielaanvraag in Noorwegen was afgewezen, kwam hij naar Nederland.

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) wilde zijn aanvraag niet in behandeling nemen, omdat het binnen Europa niet mogelijk is in twee landen asiel aan te vragen. Hier kan in “bijzondere persoonlijke omstandigheden” echter een uitzondering op gemaakt worden. Die uitzondering wijst Teeven voor Ahmadzai van de hand. Lees verder, klik hier

Reacties

Populaire posts van deze blog

En hier is het filmpje van de kasteel poeper Els Uytterhoeven.

Video: Weer een Belgische politica betrapt op buitenseks. Met een ander dan haar man!