Nederlanders raken meer en meer klaar met de islam



Nederlanders raken steeds meer verdeeld in hun mening over moslims in Nederland. Per saldo is de Nederlander niet negatiever geworden. Dat bleek vrijdag uit een naar eigen zeggen representatief onderzoek van TNS NIPO. Over 'de islam' zijn Nederlanders in doorsnee wel aanzienlijk minder goed te spreken.

Van de ruim 1000 respondenten antwoordde vorig maand 39 procent '(zeer) negatief' te staan tegenover moslims in Nederland. Dat was in 2010 nog 31 procent. De groep die zei '(zeer) positief' te zijn, steeg ook, van 15 naar 22 procent. De toename van de twee uitgesproken meningen ging ten koste van de 'neutrale' groep, die slonk van 52 naar 37 procent.

Bijna helft negatief
De groep die negatief is over de islam, is wel gegroeid. 49 procent zegt nu (zeer) negatief te zijn, tegen 33 procent in 2010. De groep die zich positief uitspreekt is geslonken van 14 naar 11 procent, terwijl de neutrale groep ook is afgenomen van 51 naar 37 procent. Vier jaar geleden maakten respondenten nog nauwelijks onderscheid tussen 'moslims' en 'islam'.

Reacties

Populaire posts van deze blog

En hier is het filmpje van de kasteel poeper Els Uytterhoeven.

Video: Weer een Belgische politica betrapt op buitenseks. Met een ander dan haar man!