Schippers: Zorgtoeslag zit er volgend jaar niet meer in voor meesten



Huishoudens waar maandelijks een brutosalaris binnenkomt van rond de 2450 euro per maand, raken hun toelage van 450 euro per jaar kwijt. Het kabinet bezuinigt sterker dan gepland op de toeslag.

In totaal raken bijna 350.000 huishoudens volgend jaar hun zorgtoeslag kwijt. Daarmee wordt volgend jaar 125 miljoen euro bespaard, en structureel 400 miljoen, meldt minister Schippers (Volksgezondheid) in een toelichting op de maatregel. De extra bezuiniging komt er omdat het kabinet er niet in is geslaagd alle verschillende toeslagen om te vormen tot één huishoudentoeslag.

De berekening van de toeslag is ingewikkeld en wordt gebaseerd op het verzamelinkomen van een gezin. De laagste inkomens krijgen de hoogste toeslag, omdat zij relatief veel van hun inkomen kwijt zijn aan de premie voor de zorgverzekering en het eigen risico. Minima gaan er in zorgtoeslag volgend jaar iets op vooruit.

Volgens Schippers zijn de keuzes om op de zorgtoeslag te besparen weloverwogen gemaakt, en zijn ze ’evenwichtig’ voor de koopkracht van de gezinnen

Reacties

Populaire posts van deze blog

En hier is het filmpje van de kasteel poeper Els Uytterhoeven.

Video: Weer een Belgische politica betrapt op buitenseks. Met een ander dan haar man!