woensdag 10 september 2014

Strafrechtelijk onderzoek naar explosie DiemenPolitie en justitie hebben een strafrechtelijk onderzoek ingesteld naar de explosie vorige week in een flat in Diemen. Gekeken wordt of sprake is van verwijtbaar handelen, meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie woensdag.

Een medewerker van een sloopbedrijf was op het moment van de explosie bezig met werkzaamheden aan de liftschacht van het pand. Bij de werkzaamheden werd een gasleiding geraakt.

Netbeheerder Liander hoorde ruim een kwartier voor de explosie van het gaslek. De monteurs waren te laat ter plaatse om het gas af te sluiten. Liander waarschuwde de hulpdiensten niet. "Die taak is weggelegd voor de aannemer ter plaatse", zei een woordvoerder eerder. "Het gebeurt vaak dat we op een plek komen en de hulpdiensten daar ook al zijn. De man ter plaatse bepaalt of de situatie urgent is. Door de telefoon kunnen wij dat niet altijd goed inschatten."

Bij de explosie in de flat aan de Beukenhorst kwamen twee mensen om het leven, een 57-jarige vrouwelijke medewerker uit Amsterdam van De Key en de 46-jarige medewerker uit Wilnis van het sloopbedrijf. Vijftien mensen raakten gewond en ongeveer tweehonderd mensen moesten elders worden ondergebracht. Van de in totaal 193 woningen zijn er 56 voor langere tijd onbewoonbaar.

0 comments:

PowNed Nieuws

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More