Video: Roemer wordt door eigen fractie bekritiseerd na optreden Algemene Beschouwingen



Binnen de SP-fractie heerst onvrede over het optreden van politiek leider Emile Roemer tijdens de Algemene Politieke Beschouwingen. 'Emile heeft zich laten overbluffen', zegt een anoniem SP-Kamerlid vandaag in het AD. 'Hij was onhandig', aldus een andere fractiegenoot.

De onvrede komt deels voort uit een nogal ongemakkelijk moment in het debat van woensdag. PvdA-leider Diederik Samsom verweet Roemer 'gratis bier' te verkopen, omdat die zijn betoog niet met cijfers wist te onderbouwen.

'Ik ga maar door', zei Roemer na de interruptie van Samsom. Na een lange aarzeling: 'Nee, ik wil daar toch nog even één ding over zeggen.' Opnieuw een aarzeling. 'Nee, ik ga door.' Roemer zou iets kritisch hebben willen zeggen over het Centraal Planbureau dat had geweigerd om sommige plannen goed te keuren, maar bedacht zich. Een moment waar zijn fractie van baalt. 'Jan Marijnissen zei altijd: een fout volhouden is minder erg dan draaien', aldus een SP-Kamerlid tegen het AD.

Volgens SP-Kamerlid Harry van Bommel staat de positie van Roemer niet ter discussie. Wel noemt hij het ontbreken van cijfers in diens relaas 'onhandig'.

Hier is het moment

Reacties

Populaire posts van deze blog

En hier is het filmpje van de kasteel poeper Els Uytterhoeven.

Video: Weer een Belgische politica betrapt op buitenseks. Met een ander dan haar man!