dinsdag 20 januari 2015

Schokkende beelden van verwaarloosde bejaarde in tehuis: Ik sterf van de hongerIn Groot-Brittannië is een verontrustend filmpje opgedoken van een 89-jarige oma die in een rusthuis smeekt om eten. "Ik sterf van de honger. Ik wil een kopje thee. Valt er hier iets te eten?", klinkt het wanhopig. De beelden werden gemaakt door haar kleindochter.

Na een verblijf van slechts tien dagen in The Grantley Court was de vrouw er al slecht aan toe. Edna Slann bleek niet alleen ondervoed, haar lichaam zat ook vol met blauwe plekken en ze sukkelde met een infectie die haar het leven had kunnen kosten.

In het rustoord in Sutton, ten zuid-westen van Londen, werden ondertussen nog meer misstanden aan de kaak gesteld. Zo werd een doordringende urinegeur vastgesteld, moesten de bejaarden zich telkens in koud water wassen en een van de buren hoorde naar eigen zeggen jarenlang geschreeuw. Het tehuis moet dan ook de deuren sluiten. De politie onderzoekt of nog meer dementerende patiënten het slachtoffer geworden zijn.

Hier zijn de beelden
De eigenarenvan het complex liggen er niet wakker van. ,,Excuses aan de familieleden? Niet in geïnteresseerd", aldus Maleenee Cooppen in de Daily Mail.

0 comments:

PowNed Nieuws

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More