dinsdag 16 juni 2015

Vissers zeggen f*ck you tegen GreenpeaceEen bergingsschip brengt dinsdagmorgen, in opdracht van de Nederlandse Vissersbond, zware keien aan de wal die eerder door Greenpeace in zee zijn gedumpt bij de Klaverbank in de Noordzee. De keien worden weggehaald en naar Harlingen gebracht omdat de veiligheid van de vissers in het geding is.

„Het is niet acceptabel dat grote keien op de zeebodem een gevaar vormen voor vissersschepen en hun bemanning”, aldus Johan Nooitgedagt, voorzitter van de Nederlandse Vissersbond. „Het gaat om stenen van duizend kilogram of meer. Als zo’n kei terechtkomt in een visnet, veroorzaakt dat schade aan het net en de vangst. En als een vistuig erachter blijft haken, kan dat desastreuze gevolgen hebben voor schip en bemanning, omdat het schip dan kan kapseizen.”

Voor de Nederlandse Vissersbond reden om niet te wachten op de uitspraak van het kort geding dat aanstaande maandag dient tegen Greenpeace. „Dat duurt te lang. Zelfs de vijfhonderd aangiften die het Openbaar Ministerie heeft ontvangen vanuit de vissector heeft niet tot actie geleid om de stenen op te ruimen. Voor de veiligheid van de vissers doen we het daarom zelf.”

0 comments:

PowNed Nieuws

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More