Dijkhoff: asielplan VNO-NCW ZUIGT

Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (Asiel) ziet niks in het voorstel van werkgevers dat de EU alleen nog maar vluchtelingen opvangt die kans hebben op een baan. Andere vluchtelingen moeten worden opgevangen in Turkije en andere landen in de regio waar zij vandaan komen. Dit voorstel deed de voorzitter van werkgeversorganisatie VNO-NCW, Hans de Boer vandaag.

Volgens Dijkhoff gaat deze manier van selecteren niet op. Iemand krijgt een vluchtelingenstatus als hij ergens niet veilig is. ,,Een bom maakt geen onderscheid tussen hoogopgeleiden en laagopgeleiden.'' Daarbij zijn onder vluchtelingen ook kinderen, voor wie het niet mag uitmaken of ze wel of niet ,,een pappa hebben die iets kan''.

Volgens De Boer zijn de aantallen vluchtelingen ,,zo groot geworden dat opvang en integratie in de verdrukking komen en we gedwongen zijn om de kansen op deelneming aan de samenleving een rol te laten spelen bij het toekennen van een legale status'', aldus De Boer. ,,In die test kijk je of iemand kans maakt in onze westerse samenleving, op de arbeidsmarkt, cultureel. Die kansrijke mensen laat je komen.''

Reacties

Populaire posts van deze blog

En hier is het filmpje van de kasteel poeper Els Uytterhoeven.

Video: Weer een Belgische politica betrapt op buitenseks. Met een ander dan haar man!