vrijdag 27 mei 2016

E. colibacterie des DOODS aangetroffen in Amerikaanse

Waar de Amerikaanse toparts Tom Frieden al tijden voor waarschuwt, is werkelijkheid geworden. Een dodelijke bacterie, die resistent (ongevoelig) is tegen alle antibiotica, is onlangs aangetroffen in een mens. De bacterie werd gevonden bij een Amerikaanse vrouw, zo meldt de Washington Post.

In de urine van een 49-jarige vrouw uit Pennsylvania werd een stam van de E. colibacterie aangetroffen. Dat schrijven medici in een publicatie van de American Society for Microbiology. De onderzoekers stellen dat de ontdekking „de opkomst van echte pan-resistente bacteriën inluidt”, ofwel: een wereldwijde ongevoeligheid.

Zelfs de sterkste antibiotica hebben geen effect op deze bacterie. Dat komt doordat het zogenoemde carba-penemase eiwit, dat de bacterie produceert, de werking van het medicijn compleet ondermijnt.

Nachtmerriescenario
Het belangrijkste Amerikaanse gezondheidsinstituut schetst een nachtmerriescenario: dit soort gevaarlijke bacteriën heeft volgens de CDC potentie de helft van de getroffen patiënten te doden. Directeur Tom Frieden legt uit dat het mogelijk is dat mensen die besmet worden met dit soort bacteriën simpelweg niet behandeld kunnen worden.

0 comments:

PowNed Nieuws

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More