Prins Friso, de tweede zoon van prinses Beatrix, is overleden

Prins Friso is overleden. De tweede zoon van prinses Beatrix lag lang in coma na een ski-ongeluk in Lech. Hij werd onlangs vanuit het Wellington ziekenhuis overgebracht naar Paleis Huis ten Bosch.

Op 17 februari 2012 ging Friso samen met jeugdvriend Florian Moosbrugger off piste skiën waarbij de prins werd bedolven onder een lawine. Zijn hart stond door zuurstofgebrek 50 minuten stil en hij raakte in coma van waaruit hij niet is ontwaakt. Vanuit Oostenrijk werd hij overgebracht naar Londen waar hij tot dinsdag is behandeld.

Prins Friso (44) vertrok in 1998 voor zijn werk naar Londen. Daar ging hij achtereenvolgens aan de slag bij de zakenbank Goldman Sachs, waar hij zijn loopbaan 5 jaar later afsloot als vicepresident 'investment banking'. Hij werkte bij Wolfensohn & Company in Londen en bij TNO in Delft, en kwam in 2011 bij Urenco, waar hij werd benoemd tot financieel directeur. Die positie werd vorig jaar opgegeven vanwege de gezondheidstoestand van de prins.

Friso huwde in april 2004 met Mabel Wisse Smit. De verloving, bijna een jaar eerder, zorgde voor veel ophef toen bleek dat Mabel in het verleden contacten had gehad met de drugscrimineel Klaas Bruinsma en het paar in de gesprekken met toenmalig minister-president Jan Peter Balkenende daarover veel had verzwegen. Ook koningin Beatrix was niet alles verteld. Balkenende vertrouwde het stel niet meer en weigerde parlementaire toestemming te vragen voor het huwelijk. Friso verloor daardoor met zijn jawoord het lidmaatschap van het Koninklijk Huis. Voor de troonopvolging zelf had het geen consequenties omdat prinses Máxima op dat moment al haar eerste kind had gekregen.

Mabel en Friso kregen samen twee kinderen: Luana (2005) en Zaria (2006).

Reacties

Populaire posts van deze blog

En hier is het filmpje van de kasteel poeper Els Uytterhoeven.

Video: Weer een Belgische politica betrapt op buitenseks. Met een ander dan haar man!